Boxing day (Tottenham – Bournemouth)

Boxing Day (26-12-2018)

Ik ben afgelopen kerst met wat vrienden een weekje naar London gegaan om wat voetbalwedstrijdjes te bezoeken. Dit stond al heel lang op ons to do lijstje: Boxing Day. Heel de wereld viert kerst, maar in Engeland wordt gewoon gevoetbald, en niet zo’n klein beetje ook. Wij zijn naar twee wedstrijden geweest.

IMG-20190319-WA0003Tottenham – Bournemouth (26-12-2018 15:00)

Deze wedstrijd hadden we al lang op het oog, iedereen wilde een keer naar Tottenham. Bij deze wedstrijd was het de vraag in welk stadion het werd gespeeld, aangezien Tottenham een nieuwe stadion aan het bouwen was. Uiteindelijk was het nieuwe stadion nog niet op tijd af, waardoor de wedstrijd op Wembley werd gespeeld. DE voetbaltempel van Engeland. Hier speelt de nationale ploeg altijd zijn wedstrijden maar nu mocht Tottenham hier gebruik van maken.

Die middag gingen we met hoge verwachting richting het Wembley Stadium. Aangekomen bij het Wembley stadium was er niet veel georganiseerd rondom het stadion. Je zou wat eetkraampjes verwachten en biertentjes, maar die waren er niet. Toen zijn we verder gaan zoeken en vonden een cafeetje waar alle Tottenham fans voor de wedstrijd een biertje zaten te drinken. We hebben hier een biertje gedronken en zijn toen het stadion in gegaan.

Eenmaal binnen zag het er heel mooi uit. Wembley is ook een vrij nieuw stadion (2007) dus het zag er allemaal vrij modern uit. Jammer aan de moderne uitstraling is dat er niet echt een voetbalsfeer hing. Ook tijdens de wedstrijd was de sfeer tam. Er was geen harde kern aanwezig die uit volle borst de spelers toezong en de tweede ring van het stadion was zelfs leeg. Het voetbal dat op de mat werd gelegd was wel om van te smullen. De wedstrijd werd met 5-0 gewonnen door Tottenham.

Poll

https://strawpoll.com/efxed9p1

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s