Boxing Day (Watford – Chelsea)

Watford – Chelsea (26-12-2018 18:30)

dig

Deze wedstrijd had iets aparts, want voordat we vertrokken vanuit Nederland hadden we niet gedacht deze wedstrijd te bezoeken. Pas in London kwamen we erachter dat Watford helemaal niet ver vanuit London ligt en makkelijk te bereiken is met de metro. Op de dag zelf hebben we de wedstrijdtickets hiervan nog gekocht (rib uit ons lijf). Het kostte wat geld, maar hier heb ik persoonlijk zeker geen spijt van gehad.

Zonder verwachtingen gingen we na de wedstrijd van Tottenham meteen door naar de wedstrijd in Watford. De kaartjes hadden we nog niet, die zou iemand nog komen brengen voor het stadion, ook nog geen bericht van gehad maar gewoon op goed geluk naar Watford afgereisd.

Wanneer we de metro uitstapte was er nog geen sfeer; waren we wel op het goede station?. Na een wandeling door de woonwijken van Watford, stond daar ineens een klein oud stadion. Dit lijkt zo niet echt mooi, maar de clubliefde druipt er vanaf. In afwachting van de kaartjes stonden we daar te wachten voor het stadion. Na vele telefoontjes en berichtjes kregen we daar onze kaartjes echt vijf minuten voordat de wedstrijd begon.

Rennend door het stadion op zoek naar onze plekken zagen voelde we al de prachtige sfeer van het Watford publiek, het was indrukwekkend. Watford fans die ons hielpen met de weg naar onze plekken, echt een warm welkom. Eenmaal aangekomen bij onze plekken konden we onze ogen niet geloven, korter bij het veld konden we niet zitten. Dichterbij topspelers als N’golo Kanté en Eden Hazard zullen we nooit meer komen.

dig

Chelsea is natuurlijk de favoriet in dit duel, maar je wordt gewoon meegenomen in het enthousiasme van de Watford-Fans. Er is hier één duidelijke publiekslieveling: Troy Deeney. “Come on Troy!” werd er door verschillende fans geroepen. Ook na de wedstrijd deed Deeney in z’n eentje een ereronde voor het publiek, waarin het hele publiek voor het klapt en hem toezingt. Watford speelde erg goed, maar het was toch Chelsea met de snelle mensen voorin die de overwinning pakte: 1-2.

Als ik moet adviseren aan mensen waar zij in Engeland naartoe moeten gaan dan is het toch echt naar een kleinere club. Het is mooi om een keer zo’n groot stadion te bezoeken, maar de clubliefde is zo voelbaar bij een kleiner clubje als Watford. De omstandigheden waren natuurlijk ook van invloed. Tottenham speelt niet in het eigen stadion en Watford moet tegen Chelsea, maar alsnog zou ik een kleiner clubje adviseren. Ik kan zeggen dat ik Tottenham een mooie club vind, maar ik ben verliefd geworden op Watford.

Poll

https://strawpoll.com/6zkxx64y

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s