Engelse taal

Mijn grote struikelblok in deze opleiding is echt de Engelse taal. Het afgelopen jaar heb ik daarom erg veel geoefend met Engels. Hiervoor heb ik de volgende activiteiten gedaan:

  1. Ik heb heel veel geoefend met Hogeschooltaal. Dit jaar heb ik alle opdrachten op deze site afgerond. De oefentoets voor Basisvaardigheden 2 ken ik zowat bijna uit mijn hoofd. Hier zit heel veel tijd in, maar ik merk wel dat ik door betere kennis van Engelse grammatica met beter kan verwoorden en minder moeite heb met schrijven van teksten in het Engels.
  2. Wanneer ik nu een serie kijk op Netflix ga ik het mezelf niet makkelijk maken met Nederlandse ondertiteling. Ik heb op Netflix ondertiteling Engels gekozen. Dit was een tip van mijn zusje die hierdoor merkt dat ze echt veel beter in Engels is geworden. Sinds het moment dat ik overgeschakeld ben op Engelse ondertiteling merk ik serieus vooruitgang. Vooral op het gebied van woordvolgorde maak ik hier een flinke ontwikkeling in door. Bepaalde woorden die ik normaal niet zou kennen in het Engels ken ik nu wel. Dit is een kleine moeite, maar helpt mij wel echt met het beter begrijpen van de Engelse taal.
  3. Dit heb ik niet ingepland om mijn Engelse taal te verbeteren, maar kwam mij niet verkeerd uit. Met kerst het tripje naar Engeland heeft mij mondiger gemaakt in het Engels. Ik nam vaak het woord als er iets geregeld moest worden in Engeland, omdat ik toch nog wel het beste in Engels was van ons vijf. Hierbij moet ik wel een grens over, want in het Engels praten vind ik wel echt spannend. In Februari ben ik ook nog met mijn schoonfamilie naar Newcastle geweest. Hierbij heb ik ook veel gepraat met Engelse mensen daar.

Door de activiteiten die ik heb ondernomen heb ik ondertussen Engels Grammatica van jaar 1, Engels creatief schrijven van jaar 1 en Engels zakelijk schrijven van jaar 2 gehaald. Het gaat me veel beter af dan vorig jaar en daar ben ik echt tevreden mee. Ook in de E-sports scene waar ik naartoe wil ontwikkelen zul je veel in het Engels moeten praten dus het is belangrijk dat ik dit onder de knie heb.7-feiten-engels-taal-blog

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s