Counter punch

Netflix: Counter Punch

Boksen is een sport waar ik helemaal niks van weet. Ook al wordt in de documentaire gezegd dat de populariteit van boksen flink afneemt, wordt er in Nederland wel steeds meer aandacht aan geschonken. Denk bijvoorbeeld aan Rico Verhoeven die echt een voorbeeld is voor vele boksers, maar ook vooral voor kinderen. Daarnaast had Boxing stars ook grote aandacht in Nederland. Boksen is in het buitenland de laatste tijd ook weer op de kaart gekomen. Steeds meer YouTubers met een groot aantal fans daagt elkaar uit voor een bokspartij. Logan Paul en KSI namen het afgelopen augustus tegen elkaar op. Hier keken 800.000 betaalde streamers naar, die hier 10 dollar voor moesten betalen.

Voordat boksen een grote sport wordt in ons land, wil ik er meer over te weten komen. Ik ging op zoek naar een goede documentaire waarin het niet alleen over de bokser ging maar ook echt over het leven van de bokser en het boksen zelf. Ik ben hierbij terecht gekomen bij de Netflix serie Counter Punch.

De documentaire gaat over drie boksers die strijden tegen de popuriteitsdaling van het boksen. In de documentaire laten zij zien wat je er allemaal voor over moet hebben om met de top mee te boksen en willen hier waardering voor. Het professionele en het amateurcircuit moet worden veranderd volgens hen, zodat er meer interesse komt in boksen. 

De maker van deze documentaire (Jay Bulger) was vroeger zelf ook bokser. Hij legt uit dat boksen hem van de straat hield. Jay Bulger introduceert drie jonge boksers in deze documentaire, ieder met een ander uitgangspunt en gedachte over boksen. B-hop is een middelbare scholier die zonder verstand aan het boksen begint, zonder doel maar om zolang mogelijk op de been te blijven. De tweede persoon Cam Awesome wil in de toekomst Olympisch Goud halen. Als derde persoon is daar Peter Quillin. Hij was de beste tussen 2012 en 2014, maar nam een break. In deze documentaire zie je hem strijden om terug de ring in te komen en weer de beste te worden.

Terwijl de documentaire deze jongens volgt laten ze ook de mindere kanten zien van het boksen. B-hop wil iedereen verslaan maar door zijn ego kan hij niet zijn potentiële top halen. Ook maakt zijn moeder zich zorgen of hij wel zijn school afmaakt. Bij Cam Awesome is het de vraag of het wel zo leuk is om Olympisch sporter van het Amerikaanse team te zijn. Door de verloren roem van de Amerikaanse boksploeg krijgt het niet de waardering die de sport verdiend. Tot slot de vraag waarom Quillin afstapte van zijn titelpositie. Hierbij kijkt de documentaire ook verder naar politieke discussies en omkoping binnen de sport.

Door deze documentaire heb ik een beter beeld gekregen van de bokswereld. Het is een sport met veel vooroordelen, die in deze documentaire ook aan bod komen. De documentaire laat ook zien hoe zwaar het is om je staande te houden in deze bokswereld. Je moet mentaal super sterk zijn wil je doorbreken en de absolute top halen.

maxresdefault

Poll

https://strawpoll.com/8b3z415s

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s