S.E.S. Langenboom

downloadNaast voetballen bij S.E.S. Langenboom schrijf en doe ik mondeling verslag van wedstrijden van het eerste elftal. Dit is het tweede jaar dat ik dit doe en ik merk dat ik er steeds beter in wordt. Makkelijk schrijven en praten kan mij goed helpen in het vervolg van mijn opleiding.

Verslag doen op de Radio

Vorig jaar ben ik begonnen met het verslag doen op de radio. Ik doe het nog altijd met veel plezier en wordt er ook steeds beter in. Vorig seizoen vond ik het soms nog erg ongemakkelijk om mijn zegje te doen op de radio, tegenwoordig is het gewoon een vloeiend stukje verslag. Ook met de man achter de knoppen, Herman van Gaal, gaat het praten ook veel soepeler.

Als inleiding hiervan zal ik kort uitleggen wat het precies inhoudt. Het radio-programma waar ik in te horen ben wordt uitgezonden op LOM radio (Lokale Omroep Mill). Dit programma heet ‘Sport op Zondag’ en is te horen van 14:00 – 17:00. Hierin zijn drie verslaggevers te horen vanaf het voetbalveld van de drie clubs uit de gemeente. Daarvan ben ik er 1.

cropped-lom_app_radio.pngDe voorbeschouwing begint om 14:15 en hierin hou ik een praatje met Herman van Gaal. Dit gaat over de huidige vorm van de tegenstander tot aan blessures en tot slot de opstelling van S.E.S.

Tijdens de wedstrijd doe ik melding als er gescoord wordt bij de wedstrijd van S.E.S. In dit geval is er een geluid te horen op de radio en wordt het huidige liedje onderbroken. Na de pingel ben ik aan het woord en vertel dat er gescoord is, door wie er gescoord is en hoe de goal tot stand komt.

Af en toe doen ze in de studio ook een rondje langs de velden. In dat geval vragen ze vanuit de studio aan mij hoe het beeld van de wedstrijd is. Nu moet ik een samenvatting geven van wat er is gebeurd de laatste minuten.

Hiernaast doe ik ook nog live verslag in het slot van de wedstrijd. Dit doe ik alleen als het nog spannend is. Ik kom live in de uitzending ongeveer drie minuten voor tijd en doe dan drie minuten lang verslag met wat er gebeurt op het veld. Dit vind ik altijd het pittigste onderdeel. Drie minuten lang door blijven praten over wat er live gebeurt op het veld is echt heel lang. Is de bal bijvoorbeeld uit, dan moet je toch iets anders verzinnen om over te praten want een stilte op de radio is dodelijk.

typingVerslag schrijven

Ik schrijf ook wedstrijdverslagen van de wedstrijden van het eerste van S.E.S. Dit doe ik samen met vier andere mensen binnen de club. We schrijven om beurten een verslag en zetten deze vervolgens op de site. Hierbij moeten we ook een foto maken voor bij het verslag op de site. Bij deze verslagen moet ik letten op wie er scoort, een kaart pakt of andere bijzonderheden. Daarom heb ik ook het wedstrijdformulier nodig voor de namen van de tegenpartij.

Deze verslagen zijn alleen van de wedstrijden van het eerste elftal. Meestal maak ik tijdens de wedstrijd aantekeningen op mijn telefoon in mijn notities. Wanneer ik thuis kom ga ik achter mijn laptop zitten en typ het verslag helemaal uit. Wanneer ik klaar ben zet ik deze op de site. Hiernaast moet ik het verslag ook opsturen naar verschillende kranten zoals bijvoorbeeld de Gelderlander.

Hier wat verslagen die ik geschreven heb:

SES slaat toe in slotfase en pakt drie punten in Ottersum

Gelijkspel na spectaculaire tweede helft

Oppermachtig SES wint makkelijk op regenachtige middag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s